مجموعه روانشناسی دوستکام
مشاوره شغلی

مشاوره شغلی حرفه‌ای و تخصصی | 7 مزیت دریافت مشاوره شغلی

مشاوره شغلی که به آن مشاوره حرفه‌ایی یا راهنمای شغلی نیز میگویند، از شاخه‌‌های مشاوره است؛ که به اشخاص در مواجهه شدن با مسائل شغلی کمک می کند و همه‌ی مسائل مرتبط به منابع انسانی را در خود جای داده است.

 

مشاوره شغلی چیست؟

اصلی‌ترین وظیفه‌ی مشاوران شغلی، ارائه دادن مشاوره حرفه‌ایی به مراجعه کنندگان با استفاده از تکنیک‌های مشاوره‌ای و کمک به آن‌ها در تصمیم‌گیری‌های پیچیده کاری و پشتیبانی در مواجه شدن با شرایط دشوار شغلی است. هدف اصلی مشاوران متخصص به صورت کلی بر موضوعاتی مثل جستجوی کار متناسب، تغییر شغل، توسعه شغلی و سایر چالش‌های مربوط به کار میباشد.

 

مشاوره شغلی چقدر موثر است؟

مطالعات نشان داده است که مشاوره شغلی یک اتفاق مهم برای مبارزه با استرس شغلی مرتبط با موضوعات مربوط به سلامت روان، مانند افسردگی و اضطراب میباشد.

علاوه بر این با روش مشاوره شما می توانید مسیر شغلی و کاری خود را مشخص نمایید. از مشاوره و راهنمایی‌های افرادی که در این زمینه تخصص دارند بهره ببرید. به عبارتی به شما کمک خواهد کرد آینده شغلی و درامدی روشنی را برای خود تصور و برنامه‌ریزی نمایید و در جهت رسیدن به این اهداف گام‌های مهمی بردارید.

یک جلسه مشاوره شغلی معمولی چگونه پیش میرود؟

یک مشاور شغلی ممکن است جلسات اولیه شما را با ارزیابی و آزمایش شخصیت شروع کند تا نقاط قوت، مهارت‌ها، علایق و نوع شخصیت شما را ارزیابی نماید.

مشاور شما ممکن است یک تست IQ ، یک آزمون استعداد شغلی یا یک تست شخصیت مانند آزمون مایرز بریگز برگزار کند.

در گام بعد، یک مشاور شغلی اطلاعاتی را از آزمون‌های شخصیتی و پرسیدن سوالات مربوط به شغل برای مشخص کردن بهترین مسابقات شغلی جمع‌آوری مینماید.

 

برخی از سوالاتی که ممکن است یک مشاور شغلی از شما بپرسد عبارتند از:

  • از انجام چه کاری لذت می برید؟
  • در چه شغل و مسئولیتی خوب هستید؟
  • مدراک شما؟ (مدارک تحصیلی، سابقه کار قبلی، گواهینامه)
  • چه ارزش‌های در خود می‌بینید؟
  • چه مشاغلی در منطقه شما رایج است؟
  • چقدر پول نیاز دارید تا راحت باشید؟
  • آیا به تنهایی بهتر کار می کنید یا با دیگران؟
  • آیا مسافرت را دوست دارید؟
  • آیا به دنبال محیط کاری آرام یا رقابتی هستید؟

 

مشاور شغلی کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

  1. بهترین زمان برای انتخاب شغل زمان انتخاب رشته دانش‌آموزان برای ورود به دبیرستان میباشد، مشاوران شغلی این توانایی را دارند که با گرفتن مصاحبه و پرسشنامه‌های مرتبط با استعدادیابی و تیپ شخصیتی و آگاهی از نیاز جامعه دانش‌آموزان را در مسیر مناسب شغلی شان قرار دهند. در واقع بهترین فردی که این امکان را دارد که در این زمینه دانش‌آموز را راهنمایی کند مشاور شغلی است. چرا که والدین، بستگان و دبیران مدرسه گاهی با توجه به سلیقه شخصی یا باورهای فرهنگی و سنتی راهنمایی‌های اشتباهی به دانش‌آموزان ارائه مینمایند.
  2. در برخی از موارد افراد ذهنیت نادرستی از استعدادها و توانایی‌های خود دارند، مشاور شغلی می تواند با گفتگوی دقیق در خصوص مسیر رشد و علایق فرد و گرفتن آزمون و تست‌های مختلف ذهنیت افراد را نسبت به خود اصلاح نماید.
  3. گاهی افراد تصور میکنند برای موفقیت در شغل تنها کافیست شغل ایده‌آل‌شان را پیدا کنند، در حالی که پیدا کردن شغل مناسب، یک فرآیندی است، در واقع برای شغل ایده‌آل سه ضلع مثلث، علاقه و استعداد، نیاز جامعه و پشتکار باید موجود باشد تا فرد به شغل ایده‌آلش دست یابد.
  4. باید به این نکته حیاتی در انتخاب شغل توجه کرد که، برای هر فرد فقط یک شغل ایده‌آل وجود ندارد تا بتواند در آن احساس رضایت کند؛ لذا باید محدودیت‌های شخصی یا اجتماعی را نیز برای انتخاب شغل در نظر گرفت و در مسیر رسیدن به شغل آیده‌ال فرد نباید تعصب داشته باشد و در صورت نیاز تغییراتی در خود ایجاد کند.
  5. در صورتی که تصمیم به تغییر شغل دارید به این موضوع دقت کنید که یکی از کارهای مهم مشاور شغلی تحلیل عدم رضایت افراد شاغل است، مشاور شغلی تعیین می کند چه میزان از نارضایتی، از عدم تناسب شغل با شخصیت فرد است و چه مقدار مربوط عدم تناسب انتظارات فرد با واقعیت شغلی اوست.

مشاور شغلی

مزایای دریافت مشاوره شغلی

  1. یافتن استعدادها و ظرفیت‌های خود
  2. آشنایی با مشاغل مختلف
  3. یادگیری مهارت‌های کنار آمدن با استرس شغلی
  4. بهبود مهارت ارتباط با دیگران
  5. شناخت بهتر از شخصیت خود
  6. آشنایی با نقاط ضعف و قوت خود و نحوه برخود با آن‌ها
  7. آشنایی با مهارت‌های لازم برای هر شغل

 

عواملی که یک مشاور شغلی در نظر می‌گیرد عبارتند از:

  1. توانایی ذهنی
  2. استعداد
  3. رغبت
  4. شخصیت
  5. توجه به واقعیت
  6. سایر عوامل محیطی

 

چه کسانی به مشاور شغلی نیاز دارند؟

افرادی به مشاور شغلی نیازمندند که عملکرد آنها در یک یا چند حوزه مانند روابط، شغل یا تحصیل مختل شده یا از اختلالات روانی رنج می‌‌برند و مشکلات و اختلالات روانی آن‌ها به نقطه‌ای رسیده که توسط خودشان قابل حل کردن نمی‌باشد. یک روانشناس حرفه‌ای به افراد کمک می کند عملکردشان را بهبود ببخشند و مشکلاتشان را مدیریت نمایند. این افراد باید حتما توسط بهترین مشاوره‌های شغلی پیگیری و درمان شود.

مشاوره شغلی تخصصی

در چه مواردی باید به مشاور شغلی مراجعه کرد؟

زندگی بسیاری از ما همواره با چالش‌هایی همراه بوده است و مسائلی برای همه ما پیش می‌آید که حل آن‌ها در برخی مواقع برایمان غیرممکن است و فکر میکنیم از عهده‌ی آن بر نمی آییم. فرقی نمیکند که یک عزیز از دست داده باشیم یا احساس اضطراب بر ما غلبه کرده باشد؛ در هر حالت باید بدانیم هر مشکل غیرقابل حلی که زندگی ما را درگیر کرده باشد با مراجعه به بهترین مشاور شغلی و مشاوره گرفتن از او قابل حل و برطرف شدن خواهد بود.

 

ویژگی مشاور شغلی حرفه ای چیست؟

یک مشاور شغلی حرفه‌ای در مهارت‌های تحلیلی قدرت تحلیل مناسبی دارد، او باید بتواند اطلاعاتی را که جمع آوری می کند بررسی نماید و از آنها نتیجه منطقی دریافت کند. یک تراپیست خوبدارای قدرت حل مسئله بالا میباشد و می‌تواند جوانب مختلف یک مشکل را در نظر بگیرد.
صبوری، رازداری، همدلی، اخلاق مداری و مهارت برقراری ارتباط از سایر خصوصیات مهم یک مشاور شغلی خوب میباشد.

مشاوره شغلی در مشهد

بهترین مشاور شغلی چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر اصل را بر روراستی بگذاریم، بهترین مشاور شغلی وجود ندارد اما همیشه می‌توانید دنبال یک مشاور شغلی خوب بگردید. بهترین مشاور شغلی مهارت‌های بین فردی خوبی دارد و برای افزایش سطح دانش و توانایی خود تلاش میکند. اگر به دنبال مشاور شغلی خوب هستید حتما به این موارد توجه داشته باشید.

 

چگونه یک مشاور شغلی خوب پیدا کنیم ؟

برای پیدا کردن یک مشاور شغلی خوب و مناسب راه‌های بسیاری وجود دارد. ما می‌توانیم از پزشکان متخصص پرس‌و‌جو کنیم، از دوستان یا اعضای خانواده خود سوال بپرسیم، از منابع انسانی محل کار خود سوال کنیم، اگر محصل یا دانشجو هستیم پرسش از کادر مدرسه یا دانشگاه خود را به یاد داشته باشیم و در آخر می‌توانیم از طریق وب‌گردی و جستجو در اینترنت یک لیست بلند بالا از بهترین روانشناسان و مشاوران را بیابیم.

پیدا کردن مشاور شغلی با سابقه از طریق پلتفرم‌های آنلاین آسان‌تر و سریع‌تر از سایر روش‌های سنتی میباشد.

نکته: توجه داشته باشید که مشاور باید  مدرک کارشناس ارشد روانشناسی یا بالاتر، دکتری روانشناسی داشته باشد. از افراد سودجو که پس از مدتی ناپدید میشوند و اطلاعات کافی از روانشناسی را ندارند همچنین آسیب‌ها را نمیشناسند پرهیز کنید.

 

انتخاب بهترین مشاوره شغلی

با توجه به توضیحات داده شده در خصوص سابقه تخصصی مشاوران شغلی تیم روانشناسی دوستکام با سالها سابقه مشاوره حضوری در خدمت شماست تا با معرفی بهترین روانشناسان و مشاوران مطرح بتوانند شما را در این مسیر همراهی کند.

برای اطلاع از ساعت حضور مشاورین و رزرو وقت مشاوره میتوانید با همکاران ما در تماس باشید.


«دوستکام همراه امن شما برای زندگی بهتر»

امیر شهرکی‌ مهاجر
عضو هیات مدیره | حوزه تخصص: مشاوره شغلی – هیپنوتراپی | مدرک تحصیلی: کارشناس ارشد روان شناسی

4 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر. بنده به صورت دورکار برنامه نویس هستم و جهت مشاوره شغلی پیغام میدم. من به دنبال شغل دومی (فروشندگی/تولیدی) هستم که نیاز به ساعت کاری مفید زیادی نداشته باشد. و سرمایه ای حدود 250 میلیون دارم. شما میتونید در این زمینه مشاوره بدید؟

  2. وقت بخیر
    برای توسعه شخصی بهتر هست که مشاوره یا منتور داشته باشیم یا اینکه از آموزش‌های توسعه فردی در مرحله اول استفاده کنیم من سایت آموزش و مشاوره کسب و کار نجات ،ذهن کارآمد ، ساینا و چند تا سایت دیگه را چک کردم برای توسعه کسب وکار پیشنهادات زیادی را مطرح کردند ، لطفا در صورت امکان مسیرهایی که می‌تونم انتخاب کنم را اعلام بفرمایید

  3. کارشون عالی بود من پیشنهاد میدم ایشون رو به همه خیلی با احترام برخورد کردن و با سواد بودن مثل خیلی از روانشناس ها الکی نمیگفتن بپذیر خوب حالا ولش از این حرف های کلیشه ای بی خود به من نمیزدن و من رو درک کردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *